вторник, 25 ноября 2014 г.

Миколаївська обласна премія імені Миколи Аркаса

Обласна премія імені Миколи Аркаса — премія, заснована Миколаївською обласною державною адміністрацією у 1996 р. Присуджується за видатний внесок у розвиток та збереження української національної культури. Носить ім'я видатного українського композитора Миколи Аркаса.


Історія створення


За пропозицією громадськості міста Миколаєва та обласної газети "Південна правда" в 1994 році Миколаївським обласним управлінням культури було проведено дні пам'яті відомого українського історикакомпозитора, просвітника і громадського діяча М.М.Аркаса.
 В ході проведення цих днів було створене журі, яке присудило групі діячів культури та мистецтв премію імені М.М.Аркаса.
В 1996 році Миколаївська обласна державна адміністрація своїм розпорядженням № 247-р від 18 квітня офіційно заснувала обласну премію імені Миколи Аркаса. Тоді ж було затверджене Положення про премію та Положення про комітет з присудження обласної премії.

Мета

Подальший розвиток народної творчості та культурно-просвітницької діяльності, підготовки кадрів працівників культури, підвищення рівня їх професійної майстерності та заохочення працівників культури, що внесли значний внесок у розвиток та збереження української національної культури.

Кандидати

Окремі працівники культури та мистецтва, творчі колективи та організації. Висунення кандидатів на звання лауреатів премій проводиться у трудових колективах. (Не висуваються в кандидати по одній номінації лауреати премій попереднього конкурсу).
Премія присуджується один раз у два роки до дня народження Миколи Аркаса.

Номінації

  • за відмінні успіхи в навчанні учнів дитячих музичних шкіл, студентів училищ та інституту культури

Розмір премії

Премія встановлена у розмірі еквівалентному десяти неоподаткованих мінімумів. Видається із спеціально виділених бюджетних коштів.
Крім грошової премії, особі або колективу, яким присуджується обласна премія імені Миколи Аркаса, вручається дипломмедаль із зображенням Миколи Аркаса.
У разі, коли премія присуджена кільком особам, кожен лауреат отримує диплом і медаль, а грошова частина ділиться між ними порівну.





Комментариев нет:

Отправить комментарий